ЗДО № 4, Дубно
Рівненська область, Дубенський район

Засідання педагогічної ради

22 лютого 2022 року в ЗДО№4 відбулося засідання педагогічної ради  «Освітньо-ігрові технології, як засіб пізнавального інтересу дошкільників». Перспективним шляхом підвищення пізнавального інтересу дошкільників є використання нових освітніх ігрових технологій. Зокрема, використання LEGO-технології сприяє всебічному розвитку логічного мислення, уяви, конструктивно-пошукових здібностей дітей.

На сьогодні конструктори LEGO є незамінним матеріалом для занять з дітьми у закладах дошкільної освіти і в початковій школі. LEGO-технологія цікава тим, що об’єднує в собі елементи гри та експериментування. Кожен педагог знайшов у ній щось корисне для себе.

По-перше, робота з LEGO-цеглинками вчить дітей творчо мислити, знаходити взаємозв’язки, будувати ланцюжки логічних суджень, планувати свої дії, висловлювати власну думку, сприяє корекції психічних процесів та подоланню розладів мовлення у дітей.

По-друге, заняття з LEGO урізноманітнюють та вдосконалюють навчальний процес, роблять його цікавішим для дітей. Заняття в ігровій формі створюють неповторну атмосферу психологічного комфорту і проходять без нервового напруження, що позитивно позначається на якості засвоєння матеріалу.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *